Camperbeveiliging: dit kun je doen
Camperbeveiliging: dit kun je doen

Camperbeveiliging: dit kun je doen

Helaas krijgen eigenaren van campers er vaak mee te maken: diefstal van hun geliefde voertuig. Camperbeveiliging is daarom noodzakelijk kwaad. In deze blog bespreken we enkele belangrijke aspecten van camperbeveiliging.

Camperdeurbeveiliging

Eén van de belangrijkste aspecten van camperbeveiliging is de deurbeveiliging. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de deuren van uw camper altijd op slot zijn wanneer u niet aanwezig bent. U kunt de deuren beveiligen met extra sloten die het een stuk lastiger maken om via de deur toegang tot uw camper te krijgen. 

Camperalarmsystemen

Camperalarmsystemen zijn een andere belangrijke beveiligingsmaatregel als het om camperbeveiliging gaat. Deze systemen zijn ontworpen om u te waarschuwen als er iemand probeert uw camper binnen te dringen. 

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar. Bijvoorbeeld met deur- en raamsensoren, bewegingssensoren en glasbreuksensoren. Deze systemen kunnen worden gekoppeld aan een mobiele app, zodat u altijd een melding krijgt als het alarm wordt geactiveerd.

Bewakingscamera’s

Bewakingscamera’s zijn een effectieve manier om uw camper te beschermen. Ze zijn ontworpen om alles in en om uw camper in de gaten te houden. U kunt kiezen voor een enkele camera of een systeem met meerdere camera’s om de hele omtrek van uw camper te bewaken. Sommige camera’s hebben ook nachtzichtmogelijkheden, zodat u in het donker een beter zicht heeft.

Bewakingscamera’s zijn met name handig als u tijdens uw vakantie een dagje erop uit gaat en uw camper op afstand in de gaten wilt houden. Een camera i.c.m. een speaker om de inbreker aan te kunnen spreken is extra effectief.

GPS-tracking

Met GPS-tracking kunt u uw camper lokaliseren. Er zijn verschillende GPS-trackers beschikbaar die kunnen worden geïnstalleerd in uw camper. Deze trackers werken met behulp van een mobiele app, zodat u altijd de locatie van uw camper kunt bekijken. 

GPS-tracking maakt het eenvoudig om na diefstal uw camper terug te vinden. Ga alleen nooit zelf op pad, maar laat altijd de politie het werk doen. Mogelijk kan er tussen u en de dief een conflict ontstaan, dat kunt u (i.v.m. veiligheid) beter vermijden.

Mechanische sloten

Naast alle technologische snufjes is het belangrijk om mechanische sloten in uw camper te laten inbouwen. Zo is er een versnellingsbakslot voor campers ontwikkeld waarmee uw de versnellingspook kunt blokkeren. Een ander slot dat we van harte kunnen aanbevelen is het motorkapslot. 

Soms komt het namelijk nog eens voor dat dieven en niet met uw camper vandoor gaan, maar wel de motorkap openbreken en waardevolle onderdelen buitmaken. Met een motorkapslot zorgt u voor een extra vergrendeling van de motorkap en wordt het een stuk lastiger om de motorkap open te breken.Laat het installeren van mechanische sloten altijd over aan een specialist in busbeveiliging. Dergelijke specialisten zijn dag in dag uit in de weer met het beveiligen van bedrijfsbussen en campers. Hierdoor weten ze als geen ander hoe ze de sloten stevig kunnen monteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *